contact

Hello!   Ik ben Bert Meert — digital strategist en webdeveloper.

Op mijn 15de was ik eraan voor de moeite. Gebeten door het internetvirus. Vermoedelijk voor de rest van mijn leven. In 2001 koos ik voor de studierichting Multimedia- en Communicatie Technologie. Dit wakkerde mijn passie voor het internet nog meer aan.

Ik studeerde af in 2004 en ging aan de slag bij het Roeselaarse marketing bureau CAP47 als Flash UX designer en webdeveloper. Na 3 jaar front- en backend development, was het bedrijf gegroeid tot een 6-koppig team en groeide ik er in de rol als junior project manager en e-mail marketeer.

Na 5 jaar in dienstverband verliet ik uiteindelijk het CAP47 schip. In 2011 werd Specter opgericht op met als doel hoofdzakelijk marketing websites te bouwen voor (startende) ondernemers.

Na enkele jaren websites bouwen kwam ik in 2013 in contact met de Gentse start-up Foodbag en ging ik een nieuwe richting uit. Uiteindelijk zou ik er 3 jaar werken als freelance backend developer en UX designer.

Foodbag fusioneerde uiteindelijk in 2018 met het Antwerpse Smartmat. Na de fusie nam ik er enkele jaren de rol van Head of IT op. Eind 2019 was het tijd om een nieuwe koers te varen. In 2021 werd Specter 2.0 opgestart, waarmee ik mijn diensten als webdesigner, webdeveloper en digitaal strategist verder inzet om ondernemers en organisaties te helpen groeien.

Wat mag je verwachten?

20+ jaar ervaring.
Werken we samen om jouw project te realiseren? Ik maak je met plezier web wijs in de complexe wereld van het internet.
Kwaliteit.
Een website laten bouwen doe je niet elke dag. Ik draag je keuze om hierin te investeren hoog in het vaandel.
It's all about people.
Ik werk graag samen met mensen, op een menselijke manier, waarmee we anderen helpen op een duurzame manier.
Single point of contact.
Specter is een eenmanszaak. Dat maakt overleggen heel gemakkelijk.
Transparantie.
Zowel over de planning van je project als het reeds gespendeerd budget ben ik een open boek.
Altijd op maat.
Ik bouw websites die naadloos aansluiten bij de noden, visie, huisstijl en het unieke karakter van je organisatie.
Strategisch.
Als digitaal strategist denk ik na over de noden, doelen en het beste plan van aanpak om jouw project een succes te maken.
Helderheid.
Ik streef ernaar zo scherp mogelijk te communiceren. Duidelijkheid is voor mij alles.

Werkwijze

Discovery

1
We leren elkaar beter kennen bij jou op kantoor of in een digitale meeting. Ik pols tijdens deze meeting in diepte naar je organisatie: wat doe je, waarom doe je het en wat zijn je doelen en uitdagingen op digitaal vlak.

Scope

2
Op basis van onze Discovery meeting maak ik een scope op. In dit document worden alle technische en functionele vereisten opgelijst die jouw project nodig heeft. De scope wordt eveneens vertaald naar een budgetvoorstel. Zowel de scope als de inschatting van het budget bespreken we in een tweede meeting.

Ontwikkeling

3
Ik ontwikkel websites volgens de regels van de kunst: prototyping-, design- en ontwikkelingsfase volgen elkaar op. Na elke stap in het ontwikkelingsproces volgt een nieuw overlegmoment.

Go-live

4
Je nieuwe website wordt online geplaatst wanneer alles naar wens is. Ook na de livegang van je website blijf ik beschikbaar en volg ik verder op.
  Tine Vandamme  

, Tine Vandamme

  Hilde Demurie  

, SupeR.

  Bert van Specter bouwde 10 jaar terug onze eerste budgetvriendelijke website. Het werd een erg aangename en positieve ervaring met Bert als een meedenkende, creatieve persoon die zijn vak erg goed kent en bovendien alles op een rustig en verstaanbare manier kan uitleggen. 2 jaar geleden stapten we terug naar Bert voor de vernieuwing van de website: we wilden ondertussen een andere structuur erin steken + er ook voor zorgen dat hij klaar staat voor de toekomst zoals 'responsive' maken ( zichtbaarheid op tablet en smartphone), maar ook op vlak van marketing ( nieuwsbrieven, social media posts, analyse gegevens, ...) en webshop. De input, vakkennis en het inleven in de wensen van jouw onderneming, maakt van Specter de ideale partij om mee in zee te gaan. Wij zijn super tevreden en zullen onze samenwerking zeker verder zetten.  

Henk Beyaert, Move All The Way

  Ik ben nog altijd blij dat ik voor Specter heb gekozen om mijn website te laten maken. Hij begrijpt onmiddellijk wat mijn wensen zijn en switcht ze om naar een perfecte realisatie. Bert ontwikkelt een heel gebruiksvriendelijk CMS-systeem, zodat je op elk moment de content van je eigen website kunt wijzigen. Bovendien is Bert gewoon ook een heel fijn mens om mee samen te werken. Ik kan een samenwerking met Specter zeker aanbevelen. Doen!  

Nadine Braeckman, De Lekkere Tekst

Overbekeplein 5, Kortrijk    bel  0486 75 51 34    mail  hello@specter.be