contact
donderdag 27 januari 2022

Meer klanten via je website? Vergeet je banaan niet!

Nee, dit is geen tip voor een gladdere smoothie. Dit is wél een goed recept voor een gebruiksvriendelijke website.
 

Heb jij al een banaan op je website? 

Dit klinkt op het eerste zicht een absurde vraag, maar dat is het allesbehalve. Het concept van ’de banaan' werd tien jaar geleden gelanceerd door de marketeer Seth Godin en het is blijven plakken bij vele webdesigners omdat het je website een stuk beter kan maken.

Simple & sweet uitgelegd is ‘een banaan’ : een opvallend, aanklikbaar, element

Nu je weet wat het is, zou je gemakkelijk ‘de banaan’ is moeten kunnen vinden op deze webpagina. Inderdaad, de "toevallig" gele contactknop onderaan op de pagina is ‘de banaan’. OK, maar waarvoor dient het precies?


Efficiënter klanten werven via je website.

Misschien ben je hier terecht gekomen omdat je hulp nodig hebt bij het bouwen van je website of omdat je op zoek bent naar strategisch advies om je online communicatie te verbeteren. Ik verleen deze diensten en ik wil je uiteraard zo goed mogelijk overtuigen om me in te huren. Daarvoor heb ik een arsenaal aan tricks up my sleeve. 

Een ervan is wervende webcopy, teksten die je aanspreken. Maar dat is niet genoeg. Om je over de streep te trekken gebruik ik nog iets anders: gebruiksvriendelijkheid. Daar dient de banaan voor.

Door de contactknop heel opvallend te maken, wordt het gemakkelijker voor jou om contact op te nemen met mij. Dit draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van deze website met als streefdoel: een hogere conversie ratio. Ik wil namelijk dat meer bezoekers klant worden via mijn website.

Dit doel bereik ik nét iets gemakkelijker wanneer ik een mooie gele banaan voor je neus bengel waarop jij kan klikken.  Nice eh? 


Krijg je al honger?

Overweeg je ook om een banaan te integreren op je website om je conversies te verbeteren? Laat die oefening dan onderdeel zijn van een strategische webdesign oefening, zodat alle elementen op je website netjes samenwerken. Als je hierbij hulp kan gebruiken, neem dan zeker contact op. 
 Bert Meert, donderdag 27 januari 2022
Like it? Share it!
Overbekeplein 5, Kortrijk    bel  0486 75 51 34    mail  hello@specter.be